Att vara målare

Tjenare bloggen! I vanliga fall så brukar jag prata lite om utbildningar och karriärval, det kommer jag att göra nu med fast idag tänkte jag prata om ett hantverkaryrke som jag mycket väl hade kunnat tänka mig att arbeta som. Målare är ett yrke som jag tycker känns väldigt roligt och något som jag tror hade kunnat passa mig väldigt bra. Jag tycker om när man har saker att göra hela tiden och just målare känns som ett yrke där det är hög efterfrågan, åtminstone är det den uppfattning jag har fått här i Lund. Fördelen med målare skulle jag säga är att man kan få arbeta både inne och ute. När det regnar är det ingen idé att arbeta ute eftersom att färgen då förstörs. Därför jobbar man oftast ute när det bara är bra väder, vilket är helt perfekt om du frågar mig. Sen är det ett jobb som jag tror kräver en del kunskaper och väldigt stor noggrannhet, det ska vara jämt och fint samtidigt som man inte får missa något. Det är sannerligen inte så enkelt som det ser ut, det kan jag ur egna erfarenheter berätta för er. Jag har målat om min lägenhet några gånger och det är kul måste jag säga, det är ett avslappnande jobb även fast det kräver hög koncentration. Det är lite som terapi att måla tycker jag, man går runt där utan att egentligen behöva tänka på något annat. När jag har målat om mina väggar så har det tagit ganska lång tid eftersom att jag inte är någon professionell målare och sen har jag även inte haft någon brådska. Nej det här är verkligen ett yrke som jag hade kunnat tänka mig att prova på någon gång under min arbetskarriär. Nu vill jag önska er en trevlig dag!